VVIP Followers

Cuba Klik Tengok!!!

Jul 8, 2012

Celaka Lah Engkau...!!!


Khamis selepas sembahyang mahgrib...
ada no digi call aku...malas betol aku nak angkat no yang tak kenal ni...
sekali lagi dia call...mungkin ada hal penting kot orang ni nak cakap (berkata dlm hati)...
aku pon jawab...

" Bang aku ni...ni no baru aku...
malam tadi rumah aku kene pecah masuk...
labtop, berokben celcom dan phone aku hilang...
duit kawan aku rm400 hilang juga..."

Seriously, aku terkejut dengar berita ni...

Semalam aku call emak...aku ada tanya, uda ada call tak...
mak cakap ada...uda pakai no baru...
uda bagi tahu dia keje sambilan kat hotel PD...sebelum sem baru poli bermula...
Pastu mak tanya aku kenapa uda pakai no baru...?
Aku cakap semua apa yang aku tahu la...

Bila mak dengar perkara ni...
beristighfar panjang la mak aku...
sayup-sayup aku dengar mak kata...

" CELAKA BETOL BUDAK TU (pencuri) "

p/s : repot polis dah buat, tapi yg pasti xkan dpt balik semua tu...



22 comments:

  1. Aku ingat ko melawak. Yg call tu slh org or bkn adik ko. Rupa2nya ko serius. Ko tu suke buat klaka.. Heh.

    Tp ape2 pon mmg silake itu pnyangak.. Sbr je le.. Hope adik ko gagah n pelan2 kumpol duit utk dpt kn blk benda2 segale tuh. Huuuu bkn sng or nk beli2 brg skarang ni. Duittttttttttttttt!

    ReplyDelete
    Replies
    1. beli laptop tu pakai duit mak lak tu...mau tak cilake org yg curi tu...

      Delete
  2. errrk, takut dgr perkataan 'celaka' tu. tp mmg patut pun si penjenayah tu dicelakakan.. xde kerja lain agaknye nk buat, jd pencuri jgk yg dipilih

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak hidup senang dgn cara senang...

      Delete
  3. sepupu dkna kene rompak depan rumah minggu lepas...3 hari lepas tu sepupu gak kene pecahkan kereta depan umah.. dorang nie memang dah tak ada kerja lain..

    ReplyDelete
  4. serios geram je dengar berita macam ni.pfttt
    kalo dapat penyangak tu mau kena lempang laju2

    ReplyDelete
  5. Zaman skrg dh bkan kira rumah org kaya je yg kena rompak.. rumah student2 x berduit pun kena masuk pncurik gak.. dunia2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mungkin sbb lepas ni ptptn xperlu bayar kot..hehe

      Delete
  6. nak kena tembak budak itu..geram plk dgr..heheehe

    ReplyDelete
  7. Salam jas.

    Time aku dok s.alam, setiap sem, ada je classmate aku, rumah diorg masuk dek pencuri. Habis laptop n brg2 berharga.

    Tapi, geram cmna pun, bersyukurlah nyawa masih ada. dibuatnya smbil merompak smbil tu lah dia nak matikan nyawa? habis.

    ReplyDelete
    Replies
    1. klu kantoi pencuri tu...bg smpai lebik...huhu

      Delete
  8. mmg pyh nak dpt balik la...

    ReplyDelete
  9. takziah untuk adik bro,semoga sabar danredha atas ujiannya

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq onlajer...itu la takdirnya...hehe

      Delete
  10. report polis mcm mana..heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. dh report...tp kompom xdpt cari pencurinya...kes tutup...hehe

      Delete
  11. repot jer..brg tak dapat balik punyer

    ReplyDelete
    Replies
    1. dh report...moge sempat bertaubat la pencuri tu...

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...