VVIP Followers

Cuba Klik Tengok!!!

Jun 6, 2012

Jangan Buli Lah...!!!


Semalam dalam pukul 6pm pc company aku tak boleh connat internet...
menyusahkan aku nak buat kerja...
bila aku tanya budak lain diorang kata ok je...
tu yang aku pelik...

Pagi tadi aku ngadulah kat orang tu...
aku cakap pc yang aku guna tu tak leh connet internet...
nak buat kerja susah...

pastu dia kata :-

org tu : apa no pc u?
aku : 505
org tu : 505 kan...itu pc guna nama saya...u pandai2 daftar atas nama saya kenapa? 
saya sudah suruh IS blok itu ip...
aku : aku ambil alih pc tu dari owner sebelumnya lah...sebelum ni ok je...sapa pula yang tukar...
org tu : u la...u guna itu pc...

Pastu dia canang cerita yang kononnya aku nak pedajjal dia...dengan bangga dan riaknya dia kata...
"dia lupa atas punya orang kawan saya..hehe"

Aku tak boleh nak kata apa...aku cuba menafikannya...tapi tak berjaya...
aku ada cakap kat dia...
" mana saya tau u punya id password...mau tukar itu registrar nama kena ada u punya id password kan???"

Pastu nak tau dia kata apa?
"yang hanya boleh buat kerja ini orang IT saja...u orang IT kan...mesti u tau ma...u mesti ada cara...terok la u ni..."

Malas aku nak layan ko ni...sure dia dah ngadu kat boss...masak aku esok...
Yang pasti aku tak salah...

p/s : mentang2 aku amek kos IT...suke2 ko tuduh aku nak pedajjal ko...aku ngadu kat mak aku baru ko tau...!!!





14 comments:

  1. Hee xske tau kne pedajal centu. Klu boss ko sempal gak cm die ko ask la boss ko tgk bile log in n log out nye. B4 ni elok je ko x usik ape2.. Lg 1, klu ko betol buat x elok xkan ko nk kne mtk tlg org tu blk. Ko bkn bodo. Ye dak? Sengal jerh itu IT.

    ReplyDelete
    Replies
    1. dia tu memang sengal...xsiasat tros tuduh...mrh betol aku ni...hehe

      Delete
  2. huh.. tenang3... adat la...

    sabar separuh dari iman tahu.. =)

    ReplyDelete
  3. owhhh...cian nyer, suka-suki jer org tu tuduh en jas kan.sabar, sabar...

    ReplyDelete
    Replies
    1. nasib baik ciknor ada...hehe

      Delete
  4. sabar2 oh sayang ku..dun marah2 otey ;p

    ReplyDelete
  5. krisis besar ngan orang IT nampaknya ni...elok2 bro...mulut orang mmg pyh nak tutp sikit. bnykkan bersabar...jngn main tetak2... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. benda dh setel bro...aku dh cuci sama dia...hehe

      Delete
  6. ko mara leong ke si zaidi tu man?aku kompius nih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. leong la...xthu ke...hehe

      Delete
  7. sabar ....sabar...bawak jin bertendang

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...