VVIP Followers

Cuba Klik Tengok!!!

Oct 10, 2012

Hak Kepastian Hak Kami...!!!



Masa aku buat kad ATM CIMB baru...
aku ada tanya pegawai tu pasal :

Yang lepas-lepas aku ada terbaca dalam facebook...
Pasal org tu kata kad ATM MAYBANK tu sebenarnya kad kradit...
dan ada caj tersembunyi sebanyak rm 8...
bayangkan rm 8 x 100,000 orang
rm 800,000 bank dapat senang-senang...

pegawai cimb : o0o0o...ye ke dik...cimb debit kad bukan kradit kad...
jajas : tu la kak...sy takot ada caj tersembunyi...ada caj tersembunyi rm 8 pula tu...
pegawai cimb : kalau rm 8 tu caj kad atm dik...
jajas : oh...ye ke kak...(masih tertanya-tanya dalam diam)




lepas tu aku pergi maybank untuk kepastian berganda...

sumber : google imej

jajas : selamat pagi...
pegawai bank 1: selamat pagi
jajas : sy nak tanya (sambil keluarkan kad atm) kad atm ni kad kradit ke?klu ye sy nak terminate fungsi visa ni...
pegawai bank 1: ni bukan kad kradit...ni kad debit...mcm kita nak shopping kita boleh guna kad ni utk bayar...
pegawai bank 2: knp u nak terminate ini visa...? ni bukan kradit kad...ni debit kad...u ada duit dlm ini kad baru u boleh shopping...klu kradit kad u hutang dengan bank...
jajas : tu la..kalau ye sy nak terminate kan visa ni la...sbb takut org boleh duplicate kad kradit ni kan...
pegawai bank 2: yang penting ni 16 digit no. n tiga no. kat belakang ni kad jgn bagi tau org...nanti u punya duit abis...
jajas : o0o0o...jadi ini bukan kradit kad la...tapi dabit kad...?
pegawai bank 2: yes...
jajas : tq.


p/s : apa-apa pon kena dapatkan kepastian dulu...caj rm8 tu adalah caj kat ATM kita yang dikenakan setiap tahun...semua bank sama kot...




10 comments:

  1. Salam.

    Aku sedikit blur disini.. (=.=)

    Maksudnya..ada mitos yg mana, tiap kali kita buat kad atm, kita dicas rm8 oleh pihak bank?camtu ke.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam liana...

      caj setiap thn kad atm kita rm8 bank kene kn...

      Delete
  2. dasat ko siasat mcm tu sekali...


    at least aku da tau apa maksud pakcik tadi..

    ReplyDelete
  3. malu bertanya sesat jln...eheheh...tp yg rm8 tu mmg caj utk kad atm...

    ReplyDelete
  4. semua bank sama..bank rakyat lg tingi untung.org kejer bank kalau bonus berganda..misal kata kita bonus sebulan dia bonus paling cikai pun 6 bulan bonus...

    ReplyDelete
  5. semua bank pun ada caj kad atm memasing...itula yg aku rasa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betol la tu ape yg ko rasa...

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...