VVIP Followers

Cuba Klik Tengok!!!

Oct 16, 2011

Abang Jajas Jahat...!!!



Orang kampung panggil aku dengan nama jajas...
dari kecil lagi nama tu dah melekat kat aku...Masa sekolah menengah diorg panggil aku jas...
Sekarang dah kerja diorg panggil aku man...

seingat aku la yang aku ni pernah bunuh kucing...
bukan aku sengaja...atau lebih tepat lagi aku tak sengaja...

Tak ingat la bila tapi yang pasti dah lama cerita ni...

Motor tu cantik je parking depan rumah aku dengan double stand lagi...
aku perasan kat longkang tu ada 3 ekor anak kucing yang sangat comel tengah bermain...
sempat la aku bermanja dengannya...
Masa aku nak turunkan motor yang sedia ada berdouble stand tu...
Aku rasa ada benda yang mengblock tayar belakang aku...
dengan tak berfikir panjang aku memaksa motor tu turun dari double standnya...
(faham kan cerita aku ni?)

Dan selepas motor tu berjaya diturunkan aku dengar ada bunyi yang kurang enak di dengar...
Sah...anak kucing yang baru je aku bermanja tadi telah aku langgar...
Sian aku tengok...terpaku aku melihat kucing itu menahan kesakitan yang teramat sangat..
Masa aku panggil mak aku tu anak-anak jiran tu dengar...
dan diorg pon datang sekali...


Perkataan yang keluar dari mulut budak tu ialah " Abg jajas jahat"
amboi budak ni...aku cili-cilikan mulut budak ni karang...hehe

Selepas beberapa hari kucing tu mati...

Lebih kurang mcm ni la anak kucing tu...

p/s : Betul aku tak sengaja...jadi kamu semua berhati-hati la eh...




22 comments:

  1. xsengaja eh...cian kucin tuh...huhu

    ReplyDelete
  2. sedih eh...klo kite tgk kucing yg mati kt tp jln pun leh mengharukn kita..apalah nasib si kucing...huhu

    ReplyDelete
  3. jajas jahat..hahahaha..biasala tu.bukan sengaja pun..

    ReplyDelete
  4. Lain kali berhati-hati atau bawa kucing tu klinik dapatkan rawatan.

    -wina1979-

    ReplyDelete
  5. my anak buah........gunting telinga kucing...dia ingat main main gunting rambut........hidup laagi kucing tu..telinga jer tak cukup

    ReplyDelete
  6. ayok! tengok nanti malam ni dia datang! =p

    ReplyDelete
  7. @PUTERI AISYAH

    Amboi...nasib baik telinga...kalau kepala...kan nyaya...hehe

    ReplyDelete
  8. @Mya

    xdtg kot...sbb dia dh maafkn sy...hehe

    ReplyDelete
  9. kesiannya anak kuceng tu..

    next time kene lebih peka dgn keadaan sekeliling huhu

    ReplyDelete
  10. aah ler..abang jajas jahat!

    ReplyDelete
  11. nak ckp lagi
    abg jajas jaaaaatttttt
    hehehe
    ayoo
    ciannyela
    yelah...dh ajal die ann
    nak wat canneee

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...